Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها - رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: تصمیمات مهمی برای جبران خسارات سرمازدگی در استان کرمان گرفته شده که امهال وام‌های کشاورزی و اعطای تسهیلات جدید از جمله آنها است. - اخبار استانها -

محمدرضا پورابراهیمی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کرمان ، با بیان اینکه در روزهای هفتم، هشتم و نهم فروردین ماه شاهد سرمازدگی بسیار شدیدی بودیم اظهار داشت: در این موج سرما تقریباً بخش عمده‌ای از پسته باغات شهرهای شمالی استان کرمان از بین رفت و چیزی بین 30 تا 90 درصد از محصول پسته منطقه، دچار سرمازدگی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه تلاش کردم همان روزهای اول وقوع این حادثه و قبل از پایان تعطیلات نوروز در باغات منطقه حاضر شوم افزود: خوشبختانه با هماهنگی انجام شده کمیسیون اقتصادی مجلس با وزیر جهاد کشاورزی جلسه اضطراری در این ارتباط در روز دوشنبه برگزار شد.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به اینکه این جلسه با حضور وزیر جهاد کشاورزی، معاونان این وزارتخانه، استاندار کرمان، مسئول صندوق بیمه خسارت‌های بخش کشاورزی و تیمی از مجموعه اقتصادی در تهران برگزار شد گفت: در این جلسه که در دومین روز کاری امسال برگزار شد، تصمیمات مهمی برای جبران خسارات باغداران کرمانی گرفته شد.

وی با اشاره به چند محور مهم تصمیمات گرفته شده در این ارتباط بیان کرد: اولین موضوع در حوزه پرداخت خسارت‌هایی بود که باید انجام می‌شد و با توجه به اینکه بخشی از این محصولات بیمه بودند و سقف پرداخت‌ها کاملاً مشخص است.

پورابراهیمی با بیان اینکه در این نشست مشترک با توافقی که با وزیر جهاد کشاورزی داشتیم مقرر شد تیم کارشناسی از وزارتخانه عازم کرمان شده و میزان خسارات بررسی و برآورد شده و مقرر شد صندوق خسارات بیمه کشاورزی، بر اساس تعهدی که دارد و با توجه به برنامه زمان‌بندی شده خسارت‌ها را به کشاورزان پرداخت کند.

وی با اشاره به اینکه این تیم هفته گذشته در کرمان مستقر شده و ظرف چند روز بازدیدهایی را از باغات خسارت دیده در شهرستان‌های مختلف انجام و خسارت‌ها برآورد شد عنوان کرد: براساس برآورد انجام شده خسارتی نزدیک به 13 هزار میلیارد تومان که عدد بسیار سنگینی است به باغات شمال استان وارد شده که بخشی از آن توسط بیمه پرداخت می‌شود.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس با بیان اینکه با توافق انجام شده مقرر شد که صندوق خسارات بخش کشاورزی سقف تعهداتی که در کشور نسبت به استان و با توجه به سرمازدگی دارد کل آن پرداخت شود گفت: این سقف حتماً پاسخگوی نیاز کشاورزان نیست اما بخشی از آن را تا حدودی که در حوزه تعهدات صندوق بوده و توان پرداخت دارد، جبران خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه محور دوم تصمیمات گرفته شده در ارتباط با کشاورزانی است که وام‌هایی را از سال‌های قبل داشتند که به دلیل شرایط موجود امکان بازپرداخت این تعهدات برای آنها نیست مقدور نیست افزود: مقرر شد لیست کلیه کشاورزان خسارت دیده‌ای که تسهیلاتی را از بانک کشاورزی و یا بانک‌های دیگر دریافت کردند آماده شده تا وام آنها امهال شود.

پورابراهیمی ادامه داد: براساس ما به التفاوتی پرداخت تسهیلات وام این کشاورزان که باید امسال انجام می‌دادند، در قالب یارانه در مصوبه هیئت وزیران قرار گرفته که پیشنویس آن هفته قبل در وزارت جهاد کشاورزی آماده شده و مقرر شد این هفته در جلسه هیئت وزیران ابلاغ آن به استان کرمان انجام شود.

وی بیان کرد: مفهوم تصمیمات گرفته شده این است که در یک بازه زمانی، امهال وام‌ها انجام شده، سود و جریمه از آنها گرفته نشده و این بدهی بدون سود و جریمه به سال‌های آینده منتقل شود تا زمانی که وضعیت کشاورزان خسارت دیده بهتر شده و بتوانند بدهی خود را به بانک‌ها پرداخت کنند.

سرمازدگی بهاره بیش از 13500 میلیارد تومان خسارت به محصولات باغی استان کرمان وارد کردخسارت سرمازدگی به باغات استان کرمان/ کشاورزان چگونه خسارات سرمازدگی را به حداقل برسانندکارشناسان وزارت جهاد کشاورزی میزان خسارت سرمازدگی باغات شهربابک را بررسی کردند + تصاویر

وی با بیان اینکه محور سوم تصمیمات گرفته شده در حوزه تسهیلات جدیدی است که مصوب شد به کشاورزان خسارت دیده پرداخت شود گفت: مقرر شد تسهیلات جدید به ازای هر هکتار 50 میلیون تومان برای این باغداران در نظر گرفته شود.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به اینکه پیشنهاد شد این تسهیلات با نرخ‌های ترجیحی و با نرخ سود 4 درصد تسهیلات قرض الحسنه پرداخت شود که امکان تامین مالی آن برای کشاورزانی که دچار حادثه و گرفتار این شرایط شدند فراهم شود افزود: خوشبختانه این موضوع نیز مورد توافق قرار گرفت.

وی با بیان اینکه فرآینده تخصیص وام 50 میلیون تومان به ازای هر هکتار به تدریج در طول هفته‌های آینده آغاز می‌شود گفت: کارگروهی با محوریت کمیته کشاورزی اتاق بازرگانی کرمان تشکیل شده و نظارت بر پرداخت این تسهیلات از طریق این کارگروه تخصصی اعمال می‌شود و امیدواریم مشکلی برای دریافت تسهیلات کشاورزان خسارت دیده ایجاد نشود.

پورابراهیمی با اشاره به اینکه نکته مهم دیگر افزایش آب‌بهای چاه‌های کشاورزی است افزود: این قیمت‌ها افزایش پیدا کرده بود و مقرر شد مابه‌التفات آن از کشاورزانی که دچار خسارت سرمازدگی شدند، گرفته نشود که نیاز به مصوبه دارد.

وی با بیان اینکه نکته مهم دیگر، مسئله پیشگیری است و نمی‌توان قبول کرد که هر چند سال یکبار این وضعیت تکرار شده و این حجم خسارات وارد شود گفت: مقرر شد ‌مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی، مجموعه انجمن پسته شهرستان‌های شمالی استان و مجموعه مراکز دانشگاهی ما با هماهنگی اتاق بازرگانی که بخشی از اعتبار آن را اتاق بازرگانی پذیرفتند موضوع بحث کار مطالعاتی را انجام دهند.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: قابل قبول نیست پس از چندین سال نتوان گونه‌های پسته‌ای تولید کرد که مقاوم نبوده و در مقابل سرما یا آفت و ... مقاوم باشند.

انتهای پیام/511/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کمیسیون اقتصادی کشاورزی استان کرمان کمیسیون اقتصادی کشاورزی استان کرمان رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس کشاورزان خسارت دیده تصمیمات گرفته شده جهاد کشاورزی استان کرمان انجام شده خسارت ها شود گفت مقرر شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۰۸۵۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت بارندگی به گندمزارهای آماده برداشت در خوزستان

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، مسعود اسدی توفان و بارندگی‌های اخیر را بی سابقه در تاریخ خوزستان دانست و گفت: بارش‌های بهاری اخیر خسارت‌های سنگینی به بخش کشاورزی استان وارد کرده است.

وی افزود: به بیش از ۱۰۰ هزار هکتار از گندمزار‌های آماده برداشت استان تا ۵۰ درصد خسارت وارد شده و در خوشبینانه‌ترین حالت ۲۰۰ هزار تن از گندم‌های آماده برداشت از دست رفته است.

اسدی با بیان اینکه علاوه بر خسارات به مزارع گندم، به تأسیسات، باغات، گلخانه‌ها و دامداری‌های بسیاری از کشاورزان خسارت جدی وارد شده است، ادامه داد: امیدواریم سازمان جهاد کشاورزی به فوریت خسارات را به دقت برآورد و اعلام کند.

رئیس انجمن صنفی کشاورزان خوزستان می‌گوید: انتظار داریم صندوق بیمه محصولات کشاورزی بدون فوت وقت، تعلل و مضایقه به وظیفه قانونی خود عمل کرده و طبق قانون خسارات وارده به بیمه شدگان را جبران کند.

وی اضافه کرد: از دولت و سازمان مدیریت بحران کشور انتظار داریم با توجه به اینکه امکان جبران خسارات وارده از طریق صندوق بیمه محصولات کشاورزی قطعاً وجود ندارد نسبت به بررسی، برآورد و کمک به کشاورزان خسارت دیده استان که خساراتشان مشمول حمایت‌های صندوق بیمه محصولات کشاورزی نیست اقدام عاجل کنند تا در سال جهش تولید با مشارکت مردم، کشاورزان خسارت دیده بار دیگر با امید به سنگر تولید برگردند.

دیگر خبرها

  • پرداخت تسهیلات اشتغالزایی به ۱۳۷۰ نفر در بابل
  • پشت پرده کاهش اعطای تسهیلات به واحدهای تولیدی
  • پرداخت غرامت به کشاورزان بیمه شده خوزستانی
  • گلایه مردم از اقساط سنگین وام خرید خانه
  • بارندگی شدید خسارت جدی به کشاورزی خوزستان وارد کرده است
  • خسارت ۵۰ درصدی بارندگی به گندمزار‌های خوزستان
  • ۲۰۰ هزار تن از گندم‌های آماده برداشت خوزستان از دست رفت
  • طوفان ۲۰۰ هزار تن گندم این استان را از بین برد !
  • خسارت بارندگی به گندمزارهای آماده برداشت در خوزستان
  • جلوگیری از واردات واکسن‌های دامی دارای مشابه داخلی