Web Analytics Made Easy - Statcounter

سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی در راستای ارتقای جایگاه نظام تعلیم و تربیت کشور با تأکید بر ارتقای کمی و کیفی مدارس دولتی به منظور بهره‌گیری از مشارکت همگانی مردمی در امر آموزش و پرورش و تأسیس مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی و بهره‌گیری از ظرفیت قوانین بالادستی و مستند به سیاست‌های کلی ابلاغی ایجاد تحول در نظام آموزش و پرورش کشور از سوی مقام معظم رهبری و راهبردهای کلان و راهکارهای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، همچنین سند نقشه جامع علمی کشور با حفظ کارکردهای سیاستگذاری و نظارتی نظام تأسیس شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سطح کشور بیش از ۱۸ هزار مدارس غیر دولتی وجود دارد که ۲۴۰ هزار نفر در این مدارس به ۲ میلیون دانش‌آموز، خدمات‌رسانی آموزشی دارند؛ بر اساس آخرین آمار،  ۱۲.۹ درصد دانش‌آموزان کشورمان در مدارس غیر دولتی تحصیل می‌کنند و حدود ۱۴ درصد مدارس سطح کشور را مدارس غیردولتی تشکیل می‌دهند.

هیأت وزیران در جلسه نوزدهم آذر ۱۳۶۹ به پیشنهاد شماره ۹۳۳۵۴ مورخ ۲۸ مرداد ۱۳۹۶ وزارت آموزش و پرورش به استناد تبصره ماده(۱۳) قانون تأسیس و اداره مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی مصوب ۱۳۹۵، اساسنامه صندوق حمایت از توسعه مدارس غیردولتی را تصویب کرد.

اما چرا این صندوق ایجاد شد؟ صندوق حمایت از توسعه مدارس غیردولتی به منظور حمایت از مؤسسان با اولویت مناطق محروم توسط وزارت آموزش و پرورش با مشارکت مؤسسان بخش غیردولتی به صورت مؤسسه عمومی غیردولتی و با شخصیت حقوق مستقل ایجاد شد. سرمایه اولیه صندوق حمایت از توسعه مدارس غیردولتی مبلغ 20 میلیارد ریال بود و مرکز اصلی آن هم در تهران واقع شده است.

در خصوص چرایی ایجاد صندوق حمایت از توسعه مدارس غیردولتی و فعالیت‌های آن برای این مدارس با عباس معزی مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه مدارس غیردولتی گفت‌وگو کردیم.

**وظایف صندوق حمایت از توسعه مدارس غیردولتی

فارس: چرا صندوق حمایت از توسعه مدارس غیردولتی ایجاد شد و این صندوق چه وظایفی دارد؟

حدود فعالیت صندوق شامل «اعطای تسهیلات در راستای اهداف صندوق به مؤسسان در مواجهه با موقعیت‌های بحرانی با تصویب هیأت امنا»، «تقویت سرمایه‌گذاری در فعالیت‌های مرتبط با مدارس غیردولتی برای افزایش ظرفیت‌های توسعه مدارس غیردولتی از طریق اعطای تسهیلات به مؤسسان برای خرید و تملک ساختمان، احداث بنا، اجاره، نوسازی، مقاوم‌سازی و تبدیل به احسن کردن و توسعه و تجهیز مدارس غیردولتی برای دستیابی به استانداردهای آموزشی و پرورشی و اعطای تسهیلات برای تکمیل و راه‌اندازی ساختمان‌های ناتمام و آماده بهره‌برداری که مطابق قوانین و مقررات به مؤسسان به مظور تأسیس و راه‌اندازی مدارس غیردولتی واگذار می‌شود»، «تأمین بخشی از حق بیمه سهم مؤسس و کارکنان غیررسمی مدارس غیردولتی از محل اعتبارات صندوق در صورت وجود اعتبار تا سقف تعیین شده توسطه هیأت امنا»، «برنامه‌ریزی و مدیریت منابع مالی صندوق با هدف افزایش توانمندی و ظرفیت مؤسسان» و «کمک به تأمین بخشی از شهریه دانش‌آموزان مستعد بی‌بضاعت و ایتام با اولویت مناطق کمتر توسعه یافته است» است.

* فارس: منابع مالی صندوق چگونه تأمین می‌شود؟

منابع از طرق مختلف شامل «کمک ‌های مالی دولت و سایر کمک‌های دولت یا وزارت از محل اعتبارات مصوب مربوط»، «منابع مالی جذب شده از بخش‌های غیردولتی، نهادهای اقتصادی، بانک‌ها و مؤسسات مالی و اعتباری مورد تأیید بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران»، «هدایای مؤسسات و اشخصاص حقیقی و حقوقی در چارچوب قوانین و مقررات مربوط»، «وجوه مربوط به سهم مشارکت مؤسسان»، «وجوه حاصل از کارمزد تسهیلات اعطایی در راستای اهداف صندوق به مؤسسان در مواجهه با موقعیت‌های بحرانی و تقویت سرمایه‌گذاری در فعالیت‌های مرتبط با مدارس غیردولتی» حاصل می‌شود.

** قانون در خصوص صندوق حمایت از توسعه مدارس غیردولتی اجرا نمی‌شود

* فارس: اسم صندوق حمایت از مدارس غیردولتی است اما تاکنون چقدر از مدارس غیردولتی حمایت کردید؟

اگر اجرای قانون شود، صندوق خوبی است. قانون در ماده 13 می‌گوید دولت موظف است تا 50 درصد هزینه دانش‌آموزان که تحت پوشش مدارس غیردولتی هستند به این صندوق بدهد و این صندوق در واقع به مدارس کمک بلاعوض یا تسهیلات بدهد.

در ماده (۱۳) قانون تأسیس و اداره مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی آمده است:  «به منظور حمایت از مؤسسان مدارس غیردولتی با اولویت مناطق محروم، وزارت آموزش و پرورش موظف است با مشارکت مؤسسان و بخش غیردولتی، «صندوق حمایت از توسعه مدارس غیردولتی» را به صورت مؤسسه عمومی غیردولتی ایجاد کند.

در مصاحبه‌ها گفتند که 100 میلیارد داده می‌شود که به ما ندادند و ما دست مان خالی است

دولت موظف است هر ساله و تا سقف ۵۰ درصد از قیمت تمام شده سرانه سالانه دانش‌آموزی در بخش دولتی را به ازای کل دانش‌آموزان شاغل به تحصیل در مدارس غیردولتی در قالب کمک در لایحه بودجه سالانه کل کشور پیش‌بینی کند».

به طور مثال اگر دولت برای هر دانش‌آموزی، 10 میلیون تومان هزینه سرانه‌ پیش‌بینی کرده باشد یعنی باید 5 میلیون تومان بابت هر دانش‌آموز به صندوق بدهد؛ به عبارت دیگر وقتی دو میلیون دانش‌آموز در کل کشور تحت پوشش داریم باید رقم مناسبی در اختیار صندوق قرار گیرد تا بتواند خدمات بیمه تأمین اجتماعی، جذب معلم و توسعه مدارس را ارائه کند.

متأسفانه در این قصه گلایه‌مند هستیم و قانون اجرا نمی‌شود. یعنی چیزی به ما ندادند. در مصاحبه‌ها گفتند که 100 میلیارد داده می‌شود که به ما ندادند و ما دست مان خالی است.

* فارس: یعنی به شما هیچ اعتباری ندادند؟

یک 7 میلیارد تومان و یک 6900 میلیارد تومان برای سال 98 و 99 دادند. برای سال 1400، رقم 100 میلیارد تومان بود که ندادند.

واقعیتش این است که در یک مجموعه بزرگی هستیم و آموزش و پرورش خیلی بزرگ است که مشکلاتی دارد؛ وقتی ما برای جذب بودجه که قانونی هست، پیگیر می‌شویم و می‌گوییم مصوبه قانونی دارد، متأسفانه کارشناسان سازمان برنامه و بودجه، با چوبِ خود آموزش و پرورش، ما را می‌زنند و می‌گویند، بودجه نداریم که به آموزش و پرورش بدهیم، چگونه به شما که غیردولتی و غیرانتفاعی هستید، بودجه بدهیم.

به عبارت دیگر ما را قشر برخوردار آموزش و پرورش می‌دانند؛ در صورتی که نمی‌دانند در شهرستان‌ها، مؤسسان ما چگونه کار می‌کنند. ممکن است در سطح تهران، مدارس غیردولتی باشند که شهریه بالا بگیرند اما این موضوع، عمومی نیست یعنی در شهرستان‌ها با 3 میلیون، 4 میلیون و 5 میلیون دارند مدرسه را اداره می‌کنند. اگر با حقوق و اجاره بهای ساختمان مقایسه کنید می‌بینید بار سنگینی می‌شود.

** وام شهریه تحصیلی به والدین دانش‌آموزان مدارس غیردولتی اهدا می‌شود

*فارس: چقدر مدرسه تحت پوشش شما قرار دارد؟

۱۸ هزار مدرسه در کل کشور داریم و ۲۵۰ هزار نیروی انسانی تحت پوشش هستند که ۱۷۰ هزار نفر نیروی آزاد است. یعنی مدارس غیردولتی، اشتغال‌زایی ایجاد کرده است. ضمن همه این افراد، تحصیل‌کرده هستند و تحصیلات لیسانس، فوق لیسانس و دکتری دارند.

مشاهده می‌کنید که برخی مدارس غیردولتی، مشتاقان زیادی دارند و حتی برخی مواقع نمی‌توانند به دلیل محدودیت، همه دانش‌آموزان علاقه‌مند را ثبت‌نام کنند.

* فارس: صندوق حمایت از توسعه مدارس غیردولتی تاکنون برای دانش‌آموزان، معلمان و مؤسسان مدارس غیردولتی چه خدماتی را ارائه کرده است؟

ما بحث و بررسی کردیم و به این نتیجه رسیدیم که اگر حساب‌هایمان را در یک بانک قرض‌الحسنه متمرکز کنیم، می‌توانیم خدمات مناسبی را به اولیای دانش‌آموزان مدارس غیردولتی، مؤسسان و معلمان این مدارس ارائه دهیم. یکی از این اقدامات این است که برای  هر اولیایی که دوست دارد فرزندش را در یک مدرسه غیردولتی ثبت‌نام کند، امکان استفاده  از وام قرض‌الحسنه را پیش‌بینی کردیم. این طرح وام شهریه تحصیلی است که در قالب تفاهم‌نامه مهردانش تعلق می‌گیرد.

* فارس: سقف این وام چقدر است؟

شهریه مصوب آموزش و پرورش است. بستگی به هر مدرسه دارد. یعنی مدرسه‌ای شهریه‌اش 10 میلیون تومان است، والدین 10 میلیون وام می‌گیرند، شهریه مدرسه‌ دیگری، 8 میلیون تومان است و والدین می‌توانند 8 میلیون وام قرض‌الحسنه بگیرند. به میزان شهریه مدارس است. چرا که شهریه هر مدرسه متفاوت است.

** شیوه‌نامه وام شهریه تحصیلی به‌زودی ابلاغ می‌شود

* فارس: طرح وام شهریه تحصیلی از چه زمانی اجرا می‌شود؟

از هفته دیگر، سامانه‌های آن را طراحی می‌کنیم.

*فارس: خانواده‌ها چگونه این وام را دریافت می‌کنند؟

از طریق مدارس است. یعنی خانواده‌ها به مدرسه مراجعه می‌کنند. شیوه‌نامه آن هم به‌زودی به مدارس ابلاغ می‌شود. البته تلاش می‌کنیم تا شیوه‌نامه هفته دیگر ابلاغ شود.

** به معلمان مدارس غیردولتی کارت کالای 50 میلیون تومانی اهدا می‌شود

* فارس: برای معلمان هم برنامه‌ای دارید؟

بله، کارت خرید کالا پیش‌بینی شده است که مهرمعلم نام دارد و خرید از یک سری فروشگاه مدنظر است.

* فارس: مبلغ این کارت کالا چقدر است؟

سقف آن 50 میلیون تومان است. معلمان درخواست می‌دهند و با یک ضامن امکان دریافت دارند.

*فارس: بازپرداخت آن، به شکل قرض‌الحسنه است؟

یک جدول دارد مثلا اگر مبلغ تا 4 ماه برگردانده شود، هیچ مبلغی بابت سود کم نمی‌شود اگر تا 8 ماه، برگردانده شود، دو درصد است و نهایتا یک ساله آن، 4 درصد است. یعنی بازپرداخت آن به میزانی است که از کارت مصرف شده و زمانی که بازگردانده می‌شود.

در واقع با این کارت، معلمان مدارس غیردولتی، خریدهای‌شان را انجام می‌دهد.

* فارس: به همه معلمان مدارس غیردولتی تعلق می‌گیرد؟

این طرح با مشارکت مؤسس مدارس غیردولتی است. ما مدرسه را به بانک معرفی می‌کنیم و مدرسه، معلم را معرفی می‌کند. برای مؤسس یک ظرفیت پیش‌بینی می‌شود و بر اساس آن، به معلمان متقاضی این کارت کالا ارائه می‌شود.

** کارت کالا از نیمه خرداد عملیاتی می‌شود

* فارس: وام شهریه دانش‌آموزی هم به تعداد محدود هست؟

خیر، وام شهریه دانش‌آموزی سقف ندارد و همه محصلان مدرسه می‌توانند وام بگیرند.

* فارس: وام دانش‌آموزان چند درصد است؟

4 درصد است.

*فارس: ارائه کارت کالا به معلمان مدارس غیردولتی از چه زمانی شروع می‌شود؟

از نیمه خرداد عملیاتی می‌شود.

*فارس: وام شهریه تحصیلی از چه زمانی اجرایی می‌شود؟

اول خرداد

** طرحی برای تحصیل دانش‌آموزان بااستعداد مناطق محروم در مدارس غیردولتی

*‌ فارس: برنامه دیگری هم دارید؟

طرحی برای کمک به بچه‌های بی‌بضاعت داریم. در این طرح، دانش‌آموزانی که با استعداد هستند و توان مالی ندارند در مدارس غیردولتی جذب می‌شود. در این طرح از طریق شبکه‌ای کمک می‌کنیم که ثبت‌نام این دانش‌آموزان در مدرسه غیردولتی انجام شود.

این طرح با کمک بانک و خیرین است و می‌خواهیم یک کار نیکوکاری جدید را شروع کنیم یعنی بنیاد نیکوکاری جدیدی را راه‌اندازی می‌کنیم و صندلی‌های خالی مدارس غیردولتی را با دانش‌آموزان مستعد مناطق محروم پر خواهیم کرد.

** کیفیت مدارس غیردولتی را با مدارس دولتی مقایسه کنید

*فارس: برخی منتقدان درباره صندوق حمایت از توسعه مدارس غیردولتی، این سؤال را مطرح می‌کنند که چرا باید چنین صندوقی باشد؟ چرا باید پول را برای توسعه مدارس غیردولتی بدهیم و این با عدالت آموزشی مطابقت ندارد؟

این موضوع صراحت قانون است. اما مدارس غیردولتی کمک آموزش و پرورش است. بگذارید فقط از باب اقتصادی به اهمیت مدارس غیردولتی اشاره کنم و مابقی آن را بعدا تشریح می‌کنم؛ در حال حاضر 2 میلیون دانش‌آموز تحت پوشش مدارس غیردولتی هستند.

برای این 2 میلیون دانش‌آموز، نه دولت فکر مدرسه است و نه فکر معلم و آموزش است؛ سیستم به طور دقیق فعالیت می‌کند. در حقیقت مدرسه غیردولتی که ایجاد شد، باری از دوش دولت برداشته شده است.

فرض کنید دو میلیون دانش‌آموز که در حال حاضر تحت پوشش مدارس غیردولتی هستند، دیگر در این مدارس ثبت‌نام نشوند، مثلا مدرسه‌ غیردولتی نباشد، در این صورت دولت باید دولت 10 میلیون به ازای هر دانش‌آموز هزینه کند. در حالی که اکنون دیگر هزینه نمی‌کند و تنها در ماده 13 قانون تأسیس مدارس غیردولتی آمده است که 50 درصد از سرانه دانش‌آموز را برای حمایت از توسعه این مدارس هزینه کند. این موضوع یعنی کاهش هزینه است.

 در برخی شهرستان‌ها، شهریه مدارس غیردولتی 2، 3 میلیون تومان است و حالا کیفیت این مدارس را با مدارس دولتی مقایسه کنید. مدرسه کوچک است اما رنگ دارد، انضباط دارد و زیبایی دارد و در کنارش یک مدرسه دولتی است که درش شکسته است و تازه دولت باید 10 میلیون  تومان هم به ازای هر دانش‌آموز هزینه کند. معتقدم باید مدیریت در بخش دولتی تجدیدنظر شود.

منبع: فارس

منبع: فردا

کلیدواژه: معلمان وام شهریه وام 10 میلیونی کارت کالا صندوق حمایت از توسعه مدارس غیردولتی معلمان مدارس غیردولتی میلیون تومان میلیون دانش آموز وام شهریه تحصیلی آموزشی و پرورشی آموزش و پرورش مدارس و مراکز دانش آموز مناطق محروم دانش آموزان دانش آموزی قرض الحسنه کارت کالا پیش بینی تحت پوشش ایجاد شد ثبت نام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۹۳۸۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبود ۷۰ هزار نیروی پرورشی و مشاور در مدارس

 

به گزارش خبرگزاری صداو سیما؛حجت‌الاسلام والمسلمین محمدحسین پورثانی افزود: در نتیجه این غفلت‌ها امروز تقریبا ۴۵ هزار نیروی پرورشی و مشاور در مدارس فعال هستند و قریب به ۷۰ هزار نیرو کمبود داریم.

پورثاني:گفت: تقریبا از سال ۱۳۶۳ که معاونت پرورشی در وزارت آموزش و پرورش شکل گرفت و تا ۱۳۸۰ ادامه داشت، که در دولت دوم اصلاحات، معاونت پرورشی منحل شد. خیلی کار اشتباهی بود با این توجیه که معلم مدرسه باید در کلاس درس، کار تربیتی انجام دهد؛ حرف درستی که کار غلطی با آن انجام شد و حضرت آقا هم در دیدار اخیر با معلمان دقیقا به همین موضوع اشاره کردند.

وی ادامه داد: در سال ۱۳۸۵ قانون احیای معاونت پرورشی و تربیت‌بدنی در مجلس شورای اسلامی به تصویب می‌رسد. بعد از ۱۸ سال که از این قانون می‌گذرد هنوز که هنوز هست، معاونت پرورشی آن‌چنان که باید باشد، نیست.

حجت‌الاسلام پورثانی گفت: در این ۱۸ سال بعد از قانون احیا، ما تقریبا یکبار جذب مربی پرورشی داشتیم و بقیه جذب‌هایی که در حوزه مربی پرورشی و مشاور صورت گرفته، در حد سالی ۷۰۰ سالی ۸۰۰ نفر بوده است. اوضاع به جایی رسیده که امروز تقریبا ۴۵ هزار نیروی پرورشی و مشاور داریم و قریب به ۷۰ هزار نیرو کمبود داریم؛ یعنی مدرسه‌ای که ۱۲۰۰ دانش آموز دارد، مدرسه‌ای که ۹۰۰ دانش‌آموز دارد، مدرسه‌ای که ۶۰۰ دانش‌آموز دارد، ما یک عنصر فعال پرورشی در آن نداریم. اگر اسم این را خیانت نگذاریم، چه باید بگذاریم؟!.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش اضافه کرد: من امروز توئیت یکی از وزرای سابق وزارت آموزش و پرورش را می‌خواندم، یاد حرف رئیس‌جمهور وقت افتادم که می‌گفت من از هر چیزی نگذرم از آن کسانی که گفتند ما ۲۰۳۰ را اجرا می‌کنیم نخواهم گذشت. معاون اول دولت، قانون اجرای ۲۰۳۰ را در دو ماه ابلاغ می‌کند، در حالیکه سند تحول به قول حضرت آقا در کشو‌های میز می‌ماند و سند تحول اجرا نمی‌شود. خیلی جالب است که در کنار عدم اجرای سند تحول، در دولت قبل، نیروی پرورشی در مدارس گرفته نمی‌شود و حتی اداره کل امور تربیتی که قلب معاونت پرورشی است، ادغام می‌شود تا کارایی خود را از دست بدهد. 

حجت‌الاسلام والمسلمین پورثانی پس از اعلام وضعیت نیروی پرورشی و وضعیت ساختاری، درباره فضا‌های پرورشی نیز افزود:
تقریبا اکثر فضا‌های پرورشی در سال‌های اخیر و قبل از روی کار آمدن این دولت، به یک متروکه تبدیل شده بودند.
ما تقریبا ۳۴۶ اردوگاه دانش‌آموزی داریم. اردوگاه‌هایی داشتیم که مثل برخی از مغازه‌ها بعد از ۲۰ و ۳۰ سال کرکره مغازه را بالا می‌کشند، واقعا کرکره اردوگاه بالا کشیده شد و مدیران اردوگاه‌ها می‌گفتند تازه پس از سال‌ها این اردوگاه‌ها، دانش‌آموز به خود دیده‌اند. 

وی گفت: در بحث محتوا هم حوزه پرورشی نه به طور صد درصدی، اما خیلی از جا‌ها به یک حوزه کناردستی و کیفیت‌بخشی تبدیل شده و دیده شده است. یعنی دیدی که به یک عنصر موثر تربیتی در مدرسه بوده به یک عنصر کناردستی تبدیل شده بود که نه کلاسی در مدرسه دارد و نه هیچی. 

آموزش و پرورش در سه ضلع اصلی کار تربیتی با مشکل مواجه است

حجت‌الاسلام والمسلمین پورثانی تصریح کرد: مربی پرورشی ما در مدرسه از ابزار لازمی که باید برای تربیت دانش آموزان بهره‌مند باشد، نیست؛ لذا عنصر محتوا، نیروی انسانی و فضا، سه ضلع اصلی کار تربیتی، امروز در هر سه این موارد مشکل داریم، کمبود داریم و احساس می‌کنیم تا رسیدن آن جایی که مطلوب است، فاصله بسیار زیادی داریم.

معاون وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه آموزش و پرورش امروز قریب ۱۱۲ هزار مدرسه یعنی ۶۰۰ هزار کلاس درس و قریب ۱ میلیون همکار فرهنگی دارد، گفت: ظرفیت به این بزرگی حتما به تنهایی توسط آموزش و پرورش قابل جمع کردن نیست. آقا فرمودند دستگاه آموزش و پرورش با بقیه دستگاه‌ها قابل مقایسه نیست، بقیه دستگاه‌ها نیرو را استفاده می‌کنند ولی وزارت آموزش و پرورش نیروی انسانی را تربیت می‌کند. حضرت آقا فرمودند مصالح کشور و نکات دیگر را معاونت پرورشی با رویکرد عقلانی برای دانش‌آموزان جا بیاندازد؛ بنابراین ما نه فقط گروه‌های مردمی بلکه از نهاد‌های انقلابی و گروه‌هایی که دغدغه تربیت را دارند استقبال می‌کنیم. 

دیگر خبرها

  • نخستین سرویس مدرسه تهران مخصوص بچه‌پولدارها بود
  • تحقق نیمی از تعهدات خیران مدرسه ساز در سال گذشته
  • کمبود ۷۰ هزار نیروی پرورشی و مشاور در مدارس
  • کاهش شهریه برخی از مدارس غیر دولتی/ شهریه مدارس هیئت‌امنایی چقدر است؟
  • برخورد قانونی با معلم بلاگرها در مدارس دولتی و غیردولتی
  • کاهش‌ شهریه برخی مدارس غیردولتی | امسال افزایش شهریه درصدی نیست بلکه... | هزینه فوق برنامه چند درصد شهریه است؟
  • نرخ شهریه مدارس غیردولتی چه زمانی اعلام می شود؟/ امکان کاهش‌ شهریه برخی مدارس
  • «شهریه» مدارس غیردولتی تا ۳۱ اردیبهشت تعیین می شود/ معلمان مدارس غیر دولتی بیمه کامل می‌شوند
  • تعیین «شهریه» مدارس غیردولتی ۳۱ اردیبهشت
  • تعیین «شهریه» مدارس غیردولتی تا ۳۱ اردیبهشت / معلمان مدارس غیر دولتی بیمه کامل می‌شوند